Πειρατές της Πισίνας | Τα οφέλη του Baby Swimming

Πολλοί ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η κολύμβηση βοηθάει στη νευρομυϊκή ανάπτυξη των βρεφών και νηπίων. Το νερό είναι οικείο περιβάλλον για τα βρέφη και οι αντιστάσεις του παρέχουν τη δυνατότητα για αισθητηριακή ενεργοποίηση και ενδυνάμωση όλων των μυών τους. Επίσης έχει τονισθεί η θετική επίδραση των προγραμμάτων βρεφικής κολύμβησης στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος των βρεφών και νηπίων, δεν παθαίνουν συχνά ωτίτιδες και αρρωσταίνουν λιγότερο (Ahrendt, 1997, Serebriakova et al., 1989, Κοντζιά, Κώστα, Κουρτέσης & Τζέτζης, 2004). Τα οκνηρά μωρά δραστηριοποιούντα, ξεμουδιάζουν από την κούνια ενώ τα δραστήρια εκτονώνονται.

Αποκτούν αυτοπεποίθηση, νιώθουν χαρά και χαλάρωση επειδή ανταποκρίνονται με επιτυχία σε ένα «οικείο» περιβάλλον. Τα παιδιά γίνονται πιο κοινωνικά με τους συνομηλίκους τους και βελτιώνουν τη σχέση τους με τους γονείς τους καθώς συμμετέχουν σε μια αλληλεπιδραστική δραστηριότητα. Αναπτύσσουν την προσωπικότητά και την ευφυΐα τους. Αποκτούν πιο τακτικό ωράριο στον ύπνο και στο φαγητό τους. Οι δραστηριότητες παιγνιώδους μορφής του προγράμματος κάνουν την εμπειρία πιο διασκεδαστική και απολαυστική. Τέλος, αποκτούν βασικές κολυμβητικές δεξιότητες που τα βοηθά στην εκμάθηση κολύμβησης. Έτσι χαίρονται το νερό με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους γονείς με κοινά ενδιαφέροντα. Οι μαμάδες με τα μωρά βγαίνουν από το σπίτι και την καθημερινή ρουτίνα και έχουν μία ήπια και ασφαλή σωματική δραστηριότητα, χρήσιμη μετά τον τοκετό.

Grand Hotel Palace
Mediterranean Palace
Sani Resort
Find us on Facebook
Εγγραφείτε στο newsletter
Copyright © 2012 Πειρατές της Πισίνας - Baby Swimming All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.